www.vmet.hu – #körbemérjükVeszprémet

Újabb meteorológia állomás szolgáltat adatokat, mérések www.vmet.hu oldal és közössége számára.

Veszprémben ez már a 4. belterületi állomás, mellyel jellemzően a hőmérsékleti adatokat és a csapadék mennyiségét mérjük. Persze, majdnem mindegyiken van szélmérő is, de utóbbiak a beépítettség miatt aligha tudnak szabályos mérést adni, így a szélmérő ára “megspórolható”.

A www.vmet.hu természetes személy tulajdona, nincs mögötte sem multi, sem más tulajdonos. Azonban vannak, barátok, ismerősök, akik, ha kell bizony segítő jobbot nyújtanak.

Reider Fece ezt írta:

“Akik néznek veszprémi helyi tévé csatornát, tudják, hogy régóta támogatjuk az időjárás előrejelzést. Akik nem néznek, most megtudták.
Kézenfekvő volt, hogy Takival szorosabbá tegyük az együttműködést. Picit támogattuk, hogy új állomás helyezzen üzembe.
Ez történt tegnap. Egy fővel képviseltettük a Reider Optikát, Taki szintén egy fővel a vmet.hu-t, a házigazdák kilétét nem hozom nyilvánosságra, ha akarják, majd jelentkeznek. Mindenesetre köszönjük nekik a helyet, az áramot, a wifit és hogy jót dumáltunk.
És aki még nem tette meg, lájkolja Taki Facebook oldalát és jegyezze meg a vmet.hu-t!
Az új állomás neve Baláca sor – és nem meglepő módon tényleg ott van.”
Nem ez volt az első támogatás, hiszen ahol korábban tevékenykedtem, egy előrejelzéssel foglakozó portálnak is segítettek már.
Oké, jön a kérdés, minek ennyi állomás Veszprémbe?
Mint tudjuk, egy észak felé lejtő fennsíkon élünk, melyet a Séd-patak szabdalt fel, helyenként mély szurdokot vágva a bakonyi mészkőbe, dolomitba. A város legalacsonyabb és legmagasabb tengerszint feletti magassága között közel 300 m szintkülönbség van, ezért nagyon érdekes mikroklimatikus helyeket találhatunk. Erre a hűvös példa a Veszprémvölgy, a melegebb ellen példa a Victor Hugo utca állomás, mint városi környezet. Utóbbi Horváth Miklós barátom tulajdona, de mivel ezt a Netatmo állomást is én építettem, teljes hozzáférést kaptam a mérésekhez.
Fontos, hogy saját és homológ állomáshálózatunk lehessen, melyeknél nem kell tartanunk az egy-egy típus óhatatlan más, eltérő mérései miatt. Persze, itt sincs két egyforma, de az amatőr meteorológia számára jelenleg a mi állomás hálózatunk kielégítő és jó adatokat tud szolgáltatni.
Így nagyon köszönjük, köszönöm mindenkinek, aki eddig segített és ezután is fog, a célunk az, hogy a közeli jövőben még több mérési pontunk legyen Veszprémben.
Taki
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com