Hálószoba titkok Takiéknál – miért riadó a hőségriadó

1. A belső hőmérséklet.
Kiindulási alapok: tégla, 4 szintes város széli épület második emeleti, keletre néző, 12 m²-es hálószobája. Nem a panelrengeteg, előtte, körülötte füves-fás 2.000 m² terület. Az épület szigetelt, az energetikai tanúsítványa kiváló. Minden korszerű és viszonylag új ablak redőnyös-szúnyoghálós.
Nappal természetesen minden zárva, redőnyök lent. Egy idő múlva, tartós hőség és tartósan magas Tmin értékek esetén óhatatlan átmelegszik az egész épület és a hőtehetetlensége miatt markáns hidegfront után is kell 36-48 óra, hogy normál értékre hűljön. Remélem az sem kérdés, hogy tisztában vagyunk azzal, mikor szellőztessünk, mikor nyissunk ablakot és húzzuk fel a redőnyöket. 🙂
Belső hőmérséklet
 
2. A zajszint dB-ben. Város. Nem prüszkölök, tudomásul veszem, hol élünk. Ami zavar, a bandázás és driftelés a Tesco parkolóban, de ez meg nem az én dolgom megszüntetni, de elő szoktam segíteni. 😎 És nekünk már nincs pici, a melegtől nyűgös gyerkőcünk aki, ha végre el is alszik, a durrogásra programozott betegágyak hangjától felébred…..
Zajszint
 
3. Széndioxid szintet is mér az állomás beltéri egysége, a többi infót ráírtam a képre.
Széndioxid szint
 
Mindez, melyeket leírtam, a másodfokú hőségriasztás alap okai.
Hangsúlyozom, vannak nálunk szerencsésebb környezetben élők és még sokkal többen vannak, akik sokkal rosszabb körülmények között élnek, már ami a hőségriasztás paramétereit illeti.
Nyilván a nappaliban van klíma és kellemes 24°C-ban lehet lazítani napközben, ha otthon van az ember gyereke. Azonban működő klíma alatt egyikünk sem tudna és nem is szeretne aludni, így marad a páros izzadás a hálóban. 🤣
Pontosan ezért augusztus végén az ég világon semmi keresni valója nincs nálunk ennek a hőségnek, hozzátenném, hogy ennek a fajtának, amikor is a napi középhőmérséklet bőven 25°C felett van, a mi szélességi körünkön nem is szabadna gyakran lennie.
Pedig lesz és egyre többször….. 🙁
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com