Itt az idő! Pár hasznos tanács a klíma, vagy a légkondicionáló berendezés használatáról

Áldás, vagy átok, ha van túl hideg, ha nincs, miért nincs? Nehéz igazságot tenni. Amelyek a mindennapi életünket leginkább érintik, azok az épület és járműklímák. előbbiekhez találtam egy nagyon jó cikket, ajánlom ezt elolvasni: https://www.tonerpartners.hu/blog/legkondicionalo-h-ts-de-ne-arts-22606hu39018/ kár lenne újra megírni.

A járműklíma, ez már kissé hazai pálya nekem. 🙂

Működési elve, hogy kompresszorral folyékony állapotra sűrített gázelegyet bevezetünk egy nagyobb térbe (kondenzátor) ahol a hirtelen nyomás csökkenés és térfogat növekedés hatására a gázelegy légnemű halmazállapotba kerül és jelentős hőt von el. Ezt a jéghideg gázt bevezetve az utastér hőcserélőjébe (radiátor) és azon levegőt átvezetve kapjuk a hűtött levegőt. Innen a gáz indul is vissza a körforgásnak megfelelően a kompresszorba, mely össze sűríti és a képződő hőtöbblettől a klímahűtőn keresztül szabadul meg.

Néhány hasznos tanács a járműklímák használatához:

1. Amennyiben tűző napon állt a járművünk, indítás előtt lehetőség szerint pár percre nyissuk ki az összes ajtót, vagy engedjünk le minden ablakot, hogy a csapdába esett meleg ki tudjon szabadulni az utastérből. Ezután mehet a klíma, “AC” klímáknál belső keringetésen, hiszen így hatékonyabb lesz a hűtőhatás, mintha a beáramló kinti, meleg levegőt kellene hűtenie. Digitális klímák mindezt általában elvégzik, akár az ablakokat is lehúzzák nyitáskor. Természetesen ajánlott olyan hőfokot beállítani, hogy éppen csak ne legyen melegünk! A jármű utasterének a túlhűtése felesleges hőstresszt okoz a szervezetnek és egészségtelen.

2. Évente egyszer vigyük el szakemberhez az autót klímatisztítás céljából, hiszen a hideg oldalon folyamatos a kondenzvíz képződés, nedves a közeg. Összegyűjti a port, a pollent, mely elegyben aztán előszeretettel elszaporodnak különböző, egészségünkre is káros baktériumok. Ha indításkor állott szagú, vagy büdös levegő áramlik a szellőzőkből, időszerű szakember felkeresése, mert tapasztalataim szerint az üzletekben kapható főként olcsóbb tisztító spray-k hatékonyságban egyenlőek a vudu baba szurkálásával. És egy tipp, hogy én hogyan szoktam: hosszabb útról hazatérve kikapcsolom klímát, hogy a hátralévő pár km-en a beáramló levegő ki tudja szárítani a hűtőközeget. Így, hogy ezt alkalmazom, nem működő klímával állítom le a kocsit, még sosem volt büdös induláskor.

3. Talán sokan nem tudják, hogy a klíma gázelegy bizonyos tömegszázalékban tartalmaz kenőolajat is, (szép UV zöld) mely pl. a kompresszor csapágyait is keni. Így amikor egyáltalán nincs szükségünk a hűtésre, vagy párátlanításra, akkor is hetente 2-3 alkalommal 5-10 percre kapcsoljuk be és ezzel nagyságrendekkel meg tudjuk hosszabbítani a kompresszor élettartamát, mely nem a legolcsóbb alkatrésze járművünknek.

Taki

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com