Rólam

Üdvözöllek új oldalamon!

Takács Lajos vagyok, 1969-ben születtem Veszprémben és azóta is itt élek.

1996-óta vagyok házas, két fiam van.

1988-ban érettségiztem és szereztem autószerelő szakmát a veszprémi Közlekedésgépészeti Szakközépiskolában.

Kapcsolatom a meteorológia tudományával 1996 nyarán kezdődött, amikor is egy szupercella tette tönkre a saját szabadtéri esküvőnk terítékét. Akkor még Internet hiányában szakkönyvekből igyekeztem bővíteni ismereteim.

2003-ban tagja lettem a www.metnet.hu oldalnak, az ország első amatőr meteorológusokat egy társaságba terelő portálnak.

2005-ben alapítottuk a veszprémi Amatőr Meteorológusok Egyesületét, melyből 2022. április 26-án kiléptem.

 2005-ben létesítettem az első saját meteorológiai állomásom.

2008-ban megtaláltam a megoldást, hogy az amatőr meteorológiai állomások szenzorainak árnyékolóját hogyan lehetne olcsón előállítani. Az első tucatot az Országos Meteorológiai Szolgálat is tesztelte, majd hitelesítette. Azóta napjainkig több ezer „Taki-féle” tányéros hőmérőszenzor árnyékoló készült el.

 2011-ben az Országos Meteorológiai szolgálat vizsgázott észlelője és a 25821. sz. társadalmi csapadékmérője lettem. 2019-ben pedig az OMSZ „Év észlelője” címet is elnyertem.

 2017. tavaszán megterveztem, telepítettem és azóta is üzemeltetem a www.koponyeg.hu 30 db-os állomáshálózatát,  melyek Netatmo tip. állomásokat használnak, a szenzorok természetesen „Taki-féle” árnyékolókban laknak.

 Az elmúlt 10 évben sokszor megfordultam iskolák rendhagyó, meteorológiai óráin előadóként, ahol a gyerekekkel sok értékes, mégis vidám perceket, órákat töltöttem el.

Jelenleg a Magyar Közút NZRt. munkatársa vagyok, a dunántúli ÚTMET meteorológiai állomások technikusaként.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com